Topik Kahiji jeung Kadua Freud

George Alvarez 18-10-2023
George Alvarez

Dina karya Freud, aya dua cara utama ningali struktur pikiran: topik kahiji jeung topik kadua. Ku kituna, dina artikel ieu kami baris nampilkeun sintésis. tina konsépsi Freudian ieu .

Sajaba ti éta, urang ogé bakal ngalenyepan dua topik atawa fase téoritis Freud, mikawanoh tilu unsur nu ngabentuk babagian pikiran manusa dina unggal fase ieu.

Tempo_ogé: Mitos Atlas dina Mitologi Yunani

Topografi Kahiji Freud: téori topografi

Dina bagian mimiti karya Freud, disebut Topografi Kahiji atawa Téori Topografi , Aparat Psikis katempona dibagi jadi tilu conto (kelas), nyaéta:

  • nu teu sadar (ICs)
  • prasadar (Pcs)
  • sadar (Cs). )

Perhatikeun yén babasan "topik" asalna tina "topos", anu dina basa Yunani hartina "tempat", ku kituna gagasan yén sistem ieu bakal nempatan tempat (topos) fungsi maya jeung husus. Ku alatan éta, masing-masing mibanda pungsi husus dina alat.

1. Nu teu sadar (Ucs)

Contoh ieu mangrupa titik asupna alat paranormal. Cai mibanda cara fungsina diatur ku hukum sorangan, nyaeta, nu luput pamahaman alesan tina sadar . Sajaba ti éta, dianggap bagian nu paling kolot tina psyche ogé diwangun tina ngambah mnemonik (kenangan primitif).

Jelas, éta aya dina pingsan (Ucs), tina a alam misterius,Freud (nyaéta, ngan sawaréh kaluar tina cai ngagambarkeun pikiran diaksés ku sadar, sakabéh sésana submerged di preconsciousness na, utamana, unconsciousness), urang bakal boga:

Tempo_ogé: Ngimpi ngeunaan persiapan kawinan

Tina analisis gambar di luhur, penting pikeun dicatet yén, upami urang hoyong ngahubungkeun hiji téori Freudian sareng anu sanés:

  • id téh ALL pingsan (sadayana beuleum),
  • tapi teu sadar lain sakabeh Id (sabagian tina beuleum oge ego jeung superego);
  • Nu teu sadar ngawengku sakabeh Id jeung bagian tina superego jeung ego .

Tong mikir yén:

  • Ngan id nu teu sadar: lamun kitu, naha Freud bakal nyieun téori sejen? Anjeunna ngan bakal nyebutkeun yén éta téh hal anu sarua, kalawan ngaran béda.
  • The Unconscious nyaeta "tempat" dina uteuk, persis dibatesan (sanajan aya studi dina neurologi nu nunjuk ka leuwih "sadar" jeung lianna. leuwih "teu sadar" wewengkon otak ".

Ti sudut pandang perkembangan psikis manusa:

  • The id (sadayana pingsan) nyaeta nu paling primitif. jeung bagian liar, éta sumber énergi psikis, boga basa sorangan tur sagemblengna pingsan. Awalna, urang ngan impulses jeung kahayang impelled kana kapuasan saharita.
  • The ego (bagian sadar, bagian teu sadar) ngamekarkeun dirina salaku bagian tina id, ti momen subjek dimimitian personalization na salaku "Kuring"(ego), salaku unit pikiran-awak sareng béda ti jalma sareng barang sanés. Tugas ego engké bakal janten mediator antara dorongan id sareng larangan sareng idealisasi superego.
  • superego (bagian sadar, bagian teu sadar) nyaéta. a Spésialisasi tina ego kana standar moral jeung idealized. Ieu tumuwuh utamana ti Advent of Oedipus, nalika subjek mimiti adu dirina kalawan larangan sarta idealize pola jeung pahlawan.

Jadi, lamun urang kudu ngabandingkeun téori dua topik Freud, urang bakal nyebutkeun yén:

  • Id téh ALL pingsan.
  • Ego mangrupa bagian sadar (tina logika rasional jeung naon urang mikir ayeuna, contona) jeung bagian pingsan. (tina mékanisme pertahanan ego, contona).
  • Superego mangrupa bagian sadar (tina aturan moral nu urang sadar yen aya, kayaning "ulah maéhan") jeung bagian teu sadar ( tina kayakinan jeung ajén-inajén anu urang piboga jeung anu urang yakini sacara alamiah, upamana aya dina basa, omongan, agama, cara pakéan, cara ngabédakeun génder, jeung sajabana).
Maca Oge: Basa Silent: naon éta, kumaha nyarita jeung ngadéngé

Jadi, bisa disebutkeun yén ego jeung superego miboga bagian sadar jeung bagian teu sadar , nu sakabeh Id mahluk. pingsan .

Pertimbangan ahir

Mun anjeun kabetot uninga langkung seueur ngeunaan topik kahiji sarengTopik kadua Freud? Ku ngadaptarkeun kursus Psikoanalisis Klinis kami, anjeun bakal diajar langkung seueur. Hargana super murah salian ti online sareng anjeun tiasa diajar tina kanyamanan bumi anjeun. Jadi buru daftar ayeuna!

Artikel ieu dijieun, dirévisi jeung dimekarkeun ku Paulo Vieira jeung tim eusi Kursus Pelatihan Psikoanalisis Klinis , dumasar kana kontribusi ti téks awal murid Cinzia Clarice.

teu jelas, nu bisa bertunas karep, sieun, kreativitas sarta hirup jeung maot sorangan. Éta ogé ngatur prinsip kasenangan.

Tungtungna, Isc henteu nampilkeun "logika rasional". Di jerona euweuh waktu, rohangan, kateupastian atawa karaguan.

Peran impian dina maham aparatus Freudian

Impian boga peran fundamental dina ngarti aparatus Freudian, sabab "komunikasi" dina impian bakal lumangsung berkat prosés primér sarta mékanisme na:

  • kondensasi;
  • pindahan;
  • jeung representasi.

2. The Preconscious (Pcs)

Conto ieu, dianggap ku Freud salaku "panghalang kontak", boga fungsi minangka jenis filter ku kituna eusi nu tangtu bisa (atawa henteu). ) ngahontal tingkat sadar.

Kami ngarti yén eusi anu aya dina Pcs sayogi pikeun Sadar . Dina hal ieu, basa téh terstruktur sarta, ku kituna, mampuh ngandung 'représentasi kecap', anu diwangun ku sakumpulan kenangan kecap-kecap anu asalna ti aranjeunna sareng kumaha anu dimaksud ku budak.

Ku alatan éta, prasadar mangrupa bagian anu satengahna antara alam teu sadar jeung sadar. Nyaéta, éta bagian tina pikiran anu ngumpulkeun informasi dina pilarian pikeun ngahontal bagian sadar.

3. Nu sadar (Cs)

Nu sadar béda jeung nu teu sadar ku cara dina anunu dioperasikeun ngaliwatan kode jeung hukum na. Sadayana anu langsung aya dina pikiran dikaitkeun kana Cs.

Ku cara kieu, urang tiasa mikir yén kabentukna sadar bakal lumangsung ku simpang "representasi barang" sareng "ngawakilan kecap ". Hartina, aya investasi énergi dina objék nu tangtu sarta, lajeng, outlet nyukupan pikeun kapuasan.

Énergi psikis

Énergi jiwa. teu diarahkeun ku Répréséntasi , ieu numbu ka ngagambarkeun husus. Hartina, prosés primér sadar (Pcs) ngawangun komunikasi maranéhanana ngaliwatan organisasi representasi ieu.

Abdi hoyong informasi pikeun ngadaptar dina Kursus Psikoanalisis .

Ku cara kieu, mungkin pikeun:

  • ngadegkeun garis penalaran;
  • ngahadirkeun persepsi jeung pertimbangan;
  • ngahargaan prinsip realitas.

Kasadaran jeung Kanyataan

Ku kituna, kasadaran mangrupa bagian tina jiwa urang anu sadar kana realitas lingkungan langsung urang. Ieu wewengkon nu tanggung jawab pikeun kontak jeung dunya luar.

Sajaba ti éta, prinsip realitas ngatur dieu, sabab pikiran sadar néangan kabiasaan diadaptasi jeung realitas sosial, saprak ieu teu diatur ku prinsip pelesir. Ieu sawaréh ditunda.

Topik Kadua Freud: Téori Struktural

Ngarti yén modél heubeulna miboga watesan anu ngahalangan pamahaman anu leuwih éksprésif ngeunaan papanggihan psikoanalitik, Freud ngajukeun modél anyar pikeun aparatur psikis.

Dina modél anyar ieu, Freud ngalegaan pamahaman anjeun ngeunaan dinamika instansi psikis sareng ngenalkeun cara pamahaman anyar, anu disebut Modél Struktural alat paranormal .

Baca ogé: Janten versi anu pangsaéna tina diri anjeun dina 14 léngkah

Dina eta, Freud bakal nyarankeun rumusan model teu museur deui kana pamahaman virtual, tapi dina struktur psikis atanapi kelas. Struktur ieu terus-terusan berinteraksi pikeun fungsi psyche, nyaéta:

  • ID;
  • EGO;
  • jeung SUPEREGO.

ID

Di antara struktur nu ditepikeun ku Freud, ID teh paling kolot atawa primitif, lain ngan ku sabab nu paling “biadab” tapi oge sabab nu mimiti mekar. Id mangrupa jenis waduk impulses kacau jeung irasional, konstruktif jeung destructive sarta teu harmonis saling atawa kanyataanana éksternal. Dina basa sejen, eta mangrupakeun gugusan drive nu urang bisa disebutkeun "insting" jeung "liar", tanpa organisasi sarta tanpa arah.

Dina id, aya énergi psikis jeung drive anu tujuanana pikeun ménta pelesir. . Saolah-olah id éta waduk énergi kahirupan psikis urang, sedengkeun instansi séjén bakal ngaturénergi ieu ku cara anu pangsaéna.

Ku sabab éta, ID ngagaduhan ciri-ciri ieu:

  • henteu ngadamel rencana sareng henteu ngantosan;
  • henteu gaduh kronologis (baheula atawa mangsa nu bakal datang), salawasna hadir;
  • kusabab hadir, eta neangan kapuasan saharita pikeun impulses jeung tegangan;
  • teu narima frustrations jeung teu nyaho inhibition;
  • teu boga kontak jeung wates-wates nu diterapkeun ku kanyataan;
  • neangan kasugemaan dina lamunan;
  • bisa boga pangaruh nu sarua jeung tindakan konkret pikeun ngahontal hiji tujuan;
  • sagemblengna pingsan.

SUPEREGO

Inosan psikologis disebut ku Ego pikeun ngadalikeun Id. Hartina, SUPEREGO mangrupa modifikasi atawa spésialisasi tina EGO anu boga tujuan pikeun nyegah impuls id ngawujud sakumaha aranjeunna. Superego tanggung jawab pikeun maksakeun sanksi, norma, standar jeung idealisasi, sarta diwangun ku introjeksi eusi nu asalna ti kolotna.

Nyebutkeun yén superego mangrupa spésialisasi ego ngandung harti yén, masih di budak leutik, ego matured sarta ditakdirkeun bagian sorangan pikeun ngahasilkeun inhibitions jeung prohibitions. Ieu lain hartosna maturasi organ husus tina ego, tapi maturation psikis (biologis jeung sosial) nu ngatur karya mental arah ieu.

The superego nyaeta bagian sadar, bagian pingsan

Abdi hoyong inpormasi kanggo ngadaptar dina KursusPsikoanalisis .

  • Conto kalbu: lamun ngomong "dilarang maehan".
  • Conto kasadaran: pola kalakuan jeung pakéan. yén anjeun nangtoskeun janten pilihan anu "alami" sareng anu anjeun henteu pernah nyangka yén aranjeunna ditangtukeun ti luar.

Sajaba ti éta, SUPEREGO milarian kasampurnaan moral pangaturan sareng condong nahan sagala sareng sagala pelanggaran anu aya. bisa ngabalukarkeun karuksakan kana pikiran.

Superego patali jeung Oedipus Complex sabab mékanisme fungsina tumuwuh utamana ti umur Oedipus (kira-kira 3 taun nepi ka awal rumaja). Ieu mangrupikeun umur nalika murangkalih kedah:

  • ngartos bapa salaku penjamin aturan (wates, jadwal, disiplin, jsb.) anu ngahalangan drive na;
  • ngadopsi hormat fana awéwé , Salaku conto pahlawan, henteu langkung lami; jeung
  • introjecting larangan incest (nyerahkeun indungna salaku obyek seksual).

Nepi ka, engké, anak tumuwuh sarta, dina transisi. ka rumaja, manggihan yén masarakat ngabogaan loba aturan moral sejen tur sumber reueus, béda ti naon cicing di lingkungan kulawarga, tapi ku mékanisme sarupa, nu superego geus biasa. Pentingna Oedipus pikeun kamekaran psikososial kacida gedéna, sabab éta bakal jadi pangalaman munggaran subjek kalawan superego na: larangan jeung larangan.cita-cita nu dilegitimasi .

Engke ieu rumaja geus boga superego nu leuwih kompleks, jeung larangan jeung pahlawan datang ti bagian sejen, sangkan bisa ngajauhan indung bapana. Otonomi ieu dina hubungan kulawarga jeung introjeksi tina superego kompléks pisan has rumaja: kolotna biasana teu resep ngaleupaskeun rumaja tina ranjang orok, tapi ieu tanda Oedipus well-direngsekeun jeung maturation psikis anak. .

Urang bisa nyebutkeun yén superego mibanda tilu tujuan :

  • ngahambat (ngaliwatan hukuman atawa rasa kasalahan) sagala dorongan anu bertentangan jeung aturan jeung cita-cita didikte ku eta ( nurani moral);
  • maksa ego kalakuanana dina cara moral (sanajan teu rasional);
  • ngarah individu kana kasampurnaan, boh dina gestures atawa pikiran.

Penting pisan pikeun nyebutkeun yén superego kaku jadi gering sarta mangrupa salah sahiji panyabab utama neurosis, kahariwang, kahariwang . Terapi psikoanalitik bakal dianggo ngalawan superego anu kaku.

Hal ieu dilakukeun ku ngamungkinkeun:

  • sarat pikeun analisa sareng terang dirina;
  • kanggo masihan sakedik deui kana kahayangna sorangan, ngadegkeun kapribadian anu kurang bentrok jeung dirina;
  • sanajan ieu ngalanggar gagasan jeung standar anu disarankeun ku kulawarga jeung masarakat.
Baca Oge: Teori Topografi jeung Teori Struktural. dina Freud

Ku ieu kami hartosna étangartos ayana superego teu hartosna nampi sadaya aturan, hukum, kapercayaan sareng standar masarakat anu tangtu .

Sabalikna, éta hartosna ngartos yén kahirupan sosial. nungtut konvénsi pikeun ngahindarkeun barbarisme (nyaéta, dominasi anu pangkuatna), sanajan konvénsi ieu henteu dinyatakeun atanapi ditulis, tapi konvénsi ieu henteu langgeng, immutable.

EGO

Kanggo Freud, kalahiran Ego asalna ti awal budak leutik , nalika beungkeut afektif jeung emosional jeung "kolotna" biasana sengit. Pangalaman ieu, anu muncul dina bentuk pituduh, sangsi, paréntah sareng larangan. bakal ngabalukarkeun anak pikeun ngarekam émosi subjektif ieu dina pingsan. Émosi ieu bakal masihan "awak" kana struktur psikis sareng egois anjeun.

Ego aya satengahna antara dua unsur anu sanés. Ego mangrupa tengah-tengah jungkat-jungkit antara sisi kasugemaan individu tina kahayang (id) jeung sisi kasugemaan sosial nu bisa dibawa ku kahirupan sosial lamun daék hirup nepi ka standar nu tangtu (superego).

Jeung salaku superego, ego ogé:

  • bagian sadar: lamun urang nalar nalika nyarita di publik, contona;
  • bagian teu sadar: kawas mékanisme pertahanan ego.

Fungsi perantara Ego

Diwangun ku ngambah mnemonic heubeul (kenangan afektif budak leutik), Ego boga na pangbadagna. bagian sadar , tapi ogé nempatan rohangan dina pingsan.

Ku alatan éta, conto psikis utama sareng anu fungsina pikeun nyapih, ngahijikeun sareng harmoni:

  • impuls konstan ID;
  • tungtutan jeung ancaman SUPEREGO;
  • Sagigireun tungtutan datang ti dunya luar.

Prinsipna tina realitas

Ego tumuwuh tina ID pikeun ngidinan impulses na janten efisien, nyaeta, merhatikeun dunya luar: éta nu disebut prinsip kanyataanana . Prinsip ieu anu ngenalkeun akal, ngarencanakeun sareng ngantosan kana paripolah manusa.

Ku kituna, kapuasan drive ditunda dugi ka momen nalika kanyataan ngamungkinkeun nyugemakeun aranjeunna kalayan kasenangan maksimal sareng minimum. tina konsékuansi négatip.

Ngabandingkeun jejer Freudian kahiji jeung kadua

Téori topografi Freud (sadar, prasadar jeung teu sadar) eta dibédakeun tina téori struktural (ego, id, superego).

Ieu téori-téori anu teu cocog; Freud henteu ngantunkeun hiji pikeun anu sanés. Malah sanggeus Freud ngajentrekeun téori struktural (topik kadua), manéhna terus nyoko dina karyana konsép sadar jeung teu sadar (topik kahiji).

Juxtaposing topik Freudian kahiji jeung kadua dina gambar tunggal. , sarta tempo métafora (atawa allegory) tina gunung es di

George Alvarez

George Alvarez mangrupikeun psikoanalis anu kasohor anu parantos ngalaksanakeun langkung ti 20 taun sareng dianggap pisan di lapangan. Anjeunna mangrupikeun spiker anu ditéang sareng parantos ngalaksanakeun sababaraha bengkel sareng program pelatihan ngeunaan psikoanalisis pikeun profésional dina industri kaséhatan méntal. George ogé panulis anu suksés sareng parantos nyerat sababaraha buku ngeunaan psikoanalisis anu nampi pujian kritis. George Alvarez dikhususkeun pikeun ngabagi pangaweruh sareng kaahlianna ka batur sareng parantos nyiptakeun blog populér ngeunaan Kursus Pelatihan Online dina Psikoanalisis anu seueur dituturkeun ku profésional kaséhatan méntal sareng mahasiswa di sakumna dunya. Blogna nyayogikeun kursus pelatihan komprehensif anu nyertakeun sagala aspek psikoanalisis, ti téori dugi ka aplikasi praktis. George gairah ngabantosan batur sareng komitmen pikeun ngadamel bédana anu positif dina kahirupan klien sareng muridna.